МАРКИ
Продукти по азбучен ред

Eric Favre ISOTONIC VEGAN 750 гр

Марка: Eric Favre
Категория: Други предтренировъчни  Енергийни продукти 
Код на продукта: EF057
Наличност:В наличност

Описание

ISOTONIC VEGAN е матрица от витамини, въглехидрати и електролити за приготвянето на презареждащ мускулите и организма като цяло изотоничен разтвор за прием по време на интензивни физически натоварвания и подобряване на всмукването на водата в клетките.

Нашата пудра „всичко в едно“ е освежаваща, има страхотен вкус и подобрява издръжливостта.

Традиционно признати свойства на активните съставки:

СУКРОЗА
Сукрозата е прост въглехидрат с висок гликемичен индекс. При разграждането й, сукрозата се разлага на глюкоза и фруктоза. Преди или по време на интензивни физически натоварвания, сукрозата се абсорбира бързо и позволява повишаването на нивата на глюкоза в кръвта. След тренировка тя позволява презареждането на енергийните резерви на мускулите и подобрява възстановяването.
 
ДЕКСТРОЗА
Тя е част от семейството на простите въглехидрати. Наричана е още D-глюкоза и е основния източник на енергия в организма. Бързо усвоима, след попадането в организма, тя попада в кръвотока. Позволява бързото възстановяване на количествата глюкоза, циркулиращи с кръвта, за подобряване на формата по време на интензивни физически натоварвания, отлагане настъпването на умората и по-добро следтренировъчно възстановяване.
 
МАЛТОДЕКСТРИН
Този глюкозен полимер е източник на бавни захари, получени при хидролизата на нишесте. Малтодекстринът може да увеличи издръжливостта и силата, но също така и енергията по време на тренировка или спортни състезания. Той е отлична хранителна добавка за презареждане на мускулите, с много нисък гликемичен индекс, което позволява да се контролират нивата на приеманите калории. Освен това, малтодекстринът има предимството да намалява осмотичната концентрация на напитките, като едновременно с това поддържа енергийното им съдържание, което намалява съществено риска от дехидратация.

НАТРИЙ
Препоръката на Научната комисия за рисковете, свързани с храненето, препоръчва включването на натрий в напитките за оптимална рехидратация по време на продължително физическо усилие. Действително, солите на натрия са в най-големи количества в потта, която се отделя при физическо натоварване. Проблемите с хидратацията се дължат или на недостига на приемана вода, или на недостига на натрий. Загубата на натрий намалява и производството на телесни течности (флуиди). Натрият има свойството да стимулира усещането за жажда и подобрява абсорбцията на водата и въглехидратите в тънките черва. По-високите нива на абсорбция ефективно подпомагат рехидратацията и отлагат настъпването на мускулната умора.
 
Натрият помага на тялото да абсорбира вода като увеличава нивата на задържаната вода и забавя отделянето на урина, като съхранява нивата на вода в организма. Според изследванията на учени, загубата на натрий може да е един от факторите за появата на мускулни крампи и умората.

КАЛИЙ
Калият има ключово значение за предаването на нервните импулси и при осъществяването на мускулните съкращения. Понижаването на нивата на този минерал е свързано със значителен спад в постиженията и физическата форма на атлетите. Калият контролира и кръвното налягане и движението на водата (хидробаланса) в организма.
 
МАГНЕЗИЙ
Магнезият е жизненоважен минерал за поддържането на живота, който участва в повече от 300 ключови биохимични процеси, като метаболизма на глюкозата или производството на клетъчна енергия. Магнезият участва в поддържането на равновесието на останалите електролити – калций, натрий и калий в клетките, и в частност в мускулните влакна. Известно е, че магнезият е необходим за нормалното функциониране на мускулите по време на физическо натоварване, както и за по-доброто възстановяване след тренировка или състезание. На ниво нервно-мускулна функция, магнезият играе ролята на антагонист на калция и по този начин инхибира настъпването на мигновена и болезнена мускулна контракция и допринася за мускулната релаксация.

ИНУЛИН
Инулинът е фибра, която известна със свойството си да възстановява увредената чревна флора. Той влияе върху бифидогенната флора като селективно активира растежа на тези полезни бактерии, за сметка на болестотворната флора. Инулинът се използва и за подобряване на хигиената на червата и на чревния транзит за по-добро храносмилане.
 
ВИТАМИН С
Витамин С или аскорбинова киселина, е водноразтворим витамин. Въпреки че повечето бозайници могат да го синтезират, човешкият организъм е изгубил това свойство в хода на еволюцията. По тази причина ние трябва да попълваме ежедневно запасите си от него с помощта на храната. Освен като мощен антиоксидант и имуностимулатор, витамин С ние е необходим за протичането на стотици метаболитни процеси. Неговият цялостен стимулиращ и укрепващ ефект върху организма е всепризнат, като той увеличава както физическия така и умствения ни капацитет. Той участва в транспорта на водорода (играе редуцираща роля), активирайки клетъчния метаболизъм, с което е заслужил името си „тренировъчния витамин“.

ВИТАМИН B1
Витамин В1 или тиамин, е ключов за метаболизма на въглехидратите и захарите. Той играе ролята на коензим в разграждането и преработката както на въглехидратите, така и на протеините и мазнините от храната. В самите клетки, витамин В1 позволява превръщането на глюкозата и други вещества в енергия. Тиамин пирофосфатът (активната форма на витамин В1) участва и в разграждането на някои аминокиселини за осигуряването на енергия. Той участва и в производството на ацетилхолин, което го прави задължително необходим за функционирането на мускулите. Без достатъчни количества тиамин, функционирането на мозъка, който използва единствено глюкоза като източник на енергия, също би се нарушило драстично. Дефицитът на витамин В1 води до влошаване на рефлексите и дегенерация на миелиновата обвивка на нервните влакна, което ги прави свръхдразними и уязвими за възпаления. Това води до силни болки, предаващи се по периферната нервна система.

Съдържание на продукта: 750 гр (9 дози)

Една доза се равнява на 85 гр (3 мерителни лъжици или 5 супени лъжици)

Начин на прием: Разтворете в 1 литър вода 85 гр. продукт (3 мерителни лъжици или 5 супени лъжици; 1 доза). Разтвореното количество пудра може да се регулира в зависимост от външната температура, за оптимална абсорбция.

Забележка: Продуктът е предназначен за здрави лица над 18 години! Пазете далеч от деца! Продуктът е създаден като допълнение към пълноценния и здравословен хранителен режим, а не като заместител на такъв. Моля, следвайте стриктно инструкциите за прием! Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина и др. източници на топлина!

Състав: Сукроза (54.1%), декстроза (20.7%), малтодекстрин (18.9%), натриев хлорид (натрий), трикалиев цитрат (калий), магнезиев дихидрат лактат (магнезий), инулин, витамин С, витамин В1, лимонена киселина (регулатор на киселинността), аромати, силициев диоксид (антислепващ агент), сукралоза (подсладител).

Отзиви (0)

Напишете отзив

Вашето име:

Вашият отзив:

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу: